INDEX    |   🔍

Perry Rhodan

Weblog

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Toegevoegd vroege editie 2171/2172

zaterdag 12 januari 2013

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2171/2172 toegevoegd.

Gisteren werd tot mijn grote verbazing de dubbele editie van week 3/4 al bij mij thuis bezorgd. Dat is al een week na de bezorging van week 1/2. Wel erg snel - en waarom met een week tussentijd vier delen achter elkaar uitbrengen? Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Gaat de uitgever Big Balloon een inhaalslag maken en krijgen we voortaan elke week een dubbele editie of berust dit op een logistieke reden zoals wintersport vakantie van de gehele redactie?
Onder normale omstandigheden kan dit helaas wel betekenen dat de volgende dubbele editie pas over drie weken wordt uitgebracht.

Wat me ook opvalt in de laatste delen is dat het begrip 'Inquisitie van de Rede' of 'Inquisitie van het Verstand' door elkaar wordt gebruikt, al naar gelang wie de vertaler is. Ze stemmen duidelijk niet goed met elkaar af wat de vaste begrippen zijn en de redactie van Big Balloon ziet zulke details dus ook duidelijk over het hoofd.
Okay - weer genoeg gezift over de details. Zo slecht is het nou ook allemaal weer niet want de verhalen waren weer van zeer hoog niveau. Ik heb van 2171 en 2172 weer erg genoten en de eerste krijgt van mij een 9 en de laatste een 10. Prachtige meeslepende verhalen en wonderlijke werelden. En dat Perry geen vrijgezel meer is ... 

Ik hoop dat de dubbele edities voortaan elke week uitkomen, voor dezelfde abonnementsprijs natuurlijk, en dat we maar snel gelijk oplopen met onze Duitse buren.