INDEX    |   🔍

Weblog

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Toegevoegd editie 2179/2180

zaterdag 9 maart 2013

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2179/2180 toegevoegd.

Verhaal 2179 was leuk om te lezen en krijgt van mij een acht. Het 2180 verhaal stond vol met taaie technische begrippen waar veel verbanden van de hele Perry Rhodan reeks samen kwamen. Termen zoals kosmonucleotide, DORIFER, Zeven Machtigen, TRIICLE-9, psionische informatiequanten, Dakardim-ballon, Morele Code etc. etc. duizelden aan je ogen voorbij. Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe alles in elkaar grijpt en daarom toch weer een acht, maar interessant hoeft natuurlijk niet een goed verhaal te zijn ....

Onlangs heb ik toestemming gekregen van Rudi Smets om zijn samenvattingen van de eerste PR edities te gebruiken voor dit archief. Zijn samenvattingen staan in de nummers 1 t/m 35. Zoals je kunt zien zijn de afbeeldingen van de nummers 11 t/m 35 nog niet klaar, maar toch vond ik het een goed idee om alleen de tekst te plaatsen. In de komende weken gaat dat ook gebeuren voor voor de edities 36 t/m 147 van de zogenaamde 'gele' reeks.

Er zat jammer genoeg opnieuw, net als in de vorige even nummer verhalen, dezelfde fout in het verhaal 2180: de pagina's 110 en 111 zijn verwisseld!
Gelukkig was dat weer het enige en was het verhaal daarna nog goed te volgen.
Volgens de uitgever zou dit de laatste keer moeten zijn dat dit voorkomt. Zie vorige reactie van zaterdag 23 februari 2013.