Actuele tijd: 1463 NGT (5050 na Chr.)

Artikelen


Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Niets gevonden

Toegevoegd editie 2345/2346 en vertaler gezocht

zaterdag 14 mei 2016

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2345/2346 toegevoegd.

De Nederlandse vertalingen van de Duitse samenvattingen voor de nummers 2343 en 2344 zijn geplaatst.

Het afgelopen jaar is het nogal een komen en gaan van vertalers en er wordt regelmatig geadverteerd voor nieuwe vertalers sinds Kees van Toorn’s laatste vertaling werd uitgebracht in week 52 van 2015 met nummer 2324. Is hij gewoon gestopt, gepensioneerd, ziek of … ?

De reden van zijn afwezigheid ken ik niet. Wat ik wel kan nagaan via de Perry Rhodan reeks is dat zijn eerste vertaling was in boekje 420 en dat er in nummer 76 staat dat Kees van Toorn toen al betrokken was bij de Nederlandstalige Perry Rhodan. Hij nam deel aan een Perry Rhodan-middag waar hij zitting had in een panel om vragen te beantwoorden. Dat was rond week 44 in 1972. Hij is dus al minstens 43 jaar betrokken geweest bij onze Perry Rhodan - ongekend - en daarom: HULDE AAN KEES VAN TOORN!

Heb je vragen, reacties, commentaar of suggesties? Zie je fouten of merk je op dat bepaalde dingen niet kloppen? Laat dat dan weten en stuur een email door hier te klikken.


------------------------------------

VERTALER GEZOCHT!

Uitgeverij Big Balloon BV zoekt per direct een freelance corrector voor de Nederlandse vertaling van de sciencefiction serie Perry Rhodan.

Heeft u goede kennis van de Nederlandse en de Duitse taal en affiniteit met de wereld van de sciencefiction, stuur dan uw reactie en cv naar:

Big Balloon BV, t.a.v. Corinne van Roozendaal
vanroozendaal@bigballoon.nl

Uiteraard kunt u telefonisch contact opnemen voor meer informatie. Tel. 023-517 66 20.

------------------------------------


De beheerder van deze web-site heeft geen enkel commercieel belang bij de uitgever van Perry Rhodan; maar op deze manier probeert de beheerder bij te dragen om de Perry Rhodan reeks te handhaven.