Artikelen


Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Toegevoegd editie 2599/2600, het begin van de 37e cyclus NEUROVERSUM

zaterdag 27 maart 2021

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2599 / 2600 en de Nederlandse vertalingen van de Duitse samenvattingen voor de nummers 2597 en 2598 zijn toegevoegd.

Deze Stardust-cyclus was weer erg leuk om te lezen met de Vatroxen en ondank de hyperimpedantie toch wel heel intergalactisch. Dankzij het herstelde netwerk van zonnenoverbrengers en de nieuw ontdekte polypoortstations kon men toch 'snel' heen en weer reizen tussen de galaxies.
Jammer dat veel oude bekenden voorgoed zijn verdwenen. Ook wel onverwacht dat Atlan en Icho Tolot plotseling zijn ‘weggemoffeld’? En hoe gaat het verder met het tweede galactische raadsel want de beide nieuwe cellenactiveerders zijn nog steeds niet gevonden?
Met nummer 2600 is de nieuwe 37e cyclus NEUROVERSUM gestart – ik heb er weer zin in. Het begin is in ieder geval goed want boekje 2599/2600 is flink dik uitgevallen. De verhalen zijn wat langer en tot mijn grote verbazing begint op pagina 144 een naslagwerk NEUROVERSUM van viertien pagina’s lang! Dit heb ik nog niet eerder gezien in een Perry Rhodan boekje aan het begin van een cyclus. Zo te zien is dit een vertaling van de Duitse cyclus samenvatting die op Perrypedia staat, alleen de volgorde is soms iets anders. Zou Hans van der Schoor dit ook hebben vertaald? Ik vind het geweldig en scheelt mij een hoop gedoe ...

Heb je vragen, reacties, commentaar of suggesties? Zie je fouten of merk je op dat bepaalde dingen niet kloppen? Laat dat dan weten en stuur een email door hier te klikken of geef je mening door te klikken op 'Start de discussie...' van het forum gedeelte onderin.


Zorg er voor, dat je de toekomst blijft volgen ... met Perry Rhodan!

Dit niet commerciële Maanbrein.nl probeert zich te onderscheiden door bij elke uitgave een samenvatting te geven en alle afbeeldingen te vertonen. Niet alleen de  voorkant maar ook de achterkant en de afbeeldingen die tussen de tekst staan. Om de complete verhalen van de Perry Rhodan reeks te lezen, de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België, klik dan hier om je te abonneren. De beheerder van deze web-site heeft geen enkel commercieel belang bij de uitgever van Perry Rhodan. Op deze manier probeert de beheerder bij te dragen om de Perry Rhodan reeks te handhaven.

Cornelis.