INDEX    |   🔍

Weblog

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Toegevoegd editie 2607/2608

zaterdag 22 mei 2021

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2607/2608 en de Nederlandse vertalingen van de Duitse samenvattingen voor de nummers 2605 en 2606 zijn toegevoegd.


Is er ruimte voor Perry Rhodan Neo in Nederland/België?

Perry Rhodan Neo is een alternatieve herstart van de klassieke Perry Rhodan. PR Neo begint met een nieuwe interpretatie van de eerste PR verhalen.
Terwijl de klassieke Perry Rhodan serie uitging van de geopolitieke situatie uit de reële wereld van rond 1950 en de handelingen in een nabije toekomst liet beginnen, zo gaat Perry Rhodan Neo uit van de reële wereld 50 jaar later aan het begin van 2000 en start van daaruit ook in een nabije toekomst. Zo vliegt Perry Rhodan niet in 1971 naar de Maan, maar pas in 2036. De handelingen nemen dus vanwege de veranderde uitgangspositie een alternatief verloop. De klassieke thema's van de serie verplaatsen zich eveneens naar een nabije toekomst en worden overeenkomstig geïnterpreteerd. Er zijn nieuwe karakters ingebracht en bekende karakters worden in een ander daglicht getoond.
De Neo serie is dus niet overeenkomstig het klassieke Perryversum. Tussen de klassieke en de Neo series zullen er geen overlappingen of referenties zijn, ook niet met de opzichzelfstaande Duitse Atlan serie. Perry Rhodan en Perry Rhodan Neo vormen elk een eigen kosmos.

De Engelstalige Perry Rhodan Neo is op 9 april 2021 gestart in de V.S. door J-Novel Club. In Duitsland wordt PR Neo al tien jaar lang om de 2 weken uitgebracht en in Japan vanaf 2017.
Is een Nederlandstalige PR Neo commercieel haalbaar? Er zijn in totaal maar ±23.000.000 Nederlanders/Vlamingen - is dat dan wel te doen? Duitsland, Japan en de V.S. zijn potentieel veel grotere afzetgebieden. Zijn er nieuwe Nederlandse/Belgische lezers te verleiden om PR Neo te gaan lezen? Ik ken zat jongeren die van science-fiction houden, maar dan alleen bioscoopfilms en tv-series. Volgens mij zitten er maar weinig sf-boekenlezers bij?

De huidige Nederlandse uitgever van de gedrukte klassieke Perry Rhodan zal te maken hebben met een gestaag afnemend aantal PR abonnees door de natuurlijke oorzaak van ouderdom. Hebben nieuwe, jongere lezers dat gat opgevuld door zomaar middenin in een reeks verhalen te starten met lezen?
Bij een andere uitgeverij in Nederland staan nog steeds twee op zichzelf staande PR verhalen in boekvorm die tussen 2011-2013 werden uitgebracht. Of is de eerste druk al uitverkocht en zijn dit herdrukken? Maar er zijn nooit andere PR verhalen verschenen...
Dat geeft toch wel te denken over de gedrukte PR vorm?

Misschien is er wel een ebook Perry Rhodan Neo editie mogelijk voor op de pc's, telefoons en tablets? Die tevens goed is te beluisteren via een computerstem voor mensen met dyslexie of een visuele beperking? Zal het kans van slagen hebben - en vooral - wie durft het aan?
Ik in ieder geval niet.

Hieronder volgt een bericht van de uitgever Big Balloon B.V.


------------------------------------

VERTALER GEZOCHT!

Uitgeverij Big Balloon BV zoekt per direct een freelance vertaler voor de Nederlandse vertaling von de science-fiction serie Perry Rhodan.

Heeft u goede kennis van de Nederlandse en de Duitse taal en affiniteit met de wereld van de science-fiction, stuur dan uw reactie en cv naar:

Big Balloon BV, onderdeel van Gottmer Uitgevers Groep t.a.v. Corinne van Roozendaal
vanroozendaal@bigballoon.nl

Uiteraard kunt u telefonisch contact opnemen voor meer informatie. Tel. 023 - 541 11 90.

------------------------------------


De beheerder van deze web-site heeft geen enkel commercieel belang bij de uitgever van Perry Rhodan; maar op deze manier probeert de beheerder bij te dragen om de Perry Rhodan reeks te handhaven.