INDEX    |   🔍

Perry Rhodan

Weblog

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

Toegevoegd editie 2723/2724 – lees meer ...

zaterdag 12 augustus 2023

De tekst, de omslag en zwart/wit afbeelding van de nieuw uitgebrachte dubbele editie 2723/2724 en de Nederlandse vertalingen van de Duitse samenvattingen voor de nummers 2721 en 2722 zijn toegevoegd.

Op de perryrhodan.nl website van de uitgever Oseberg Publishing staat dat een proef abonnement € 22,50, een halfjaarabonnement € 77,35 en een jaarabonnement € 145,60 kost. Ook op de laatste bladzijde van elk boekje staan deze bedragen vermeld.
Na een klacht van mij dat Abonnementenland te hoge abonnementsprijzen afrekende via aboland.nl reageerde de klantenservice van Abonnementenland: “de prijzen op de website zijn voor nieuwe abonnees. Zij betalen na de eerste periode ook het reguliere tarief”.
Dus ook de halfjaar- en jaarabonnementen bedragen die staan op perryrhodan.nl en op de laatste pagina van elk boekje zijn eigenlijk allemaal proef/introductie abonnementen? Op de website en in het boekje wordt niets vermeld hieromtrent en dat wekte bij mij de nodige prijsverwarring op. Hoewel Oseberg Publishing veel goeds heeft gedaan voor de Perry Rhodan lezer ga ik nu toch even klagen, want dit is schimmig onduidelijk. Tja, een duidelijk geval van een abonnementeninstinker! Eerste verbeterpuntje voor Oseberg Publishing…
Ook schimmig is dat alle vermelde prijzen exclusief btw. zijn. Het is wettelijk geregeld of de prijs inclusief btw getoond moet worden. Dit staat in art. 38 Wet omzetbelasting, hier staat het volgende: “Ingevolge artikel 38 van de Wet op de omzetbelasting 1968 is het aan ondernemers verboden aan anderen dan ondernemers en publiekrechtelijke lichamen goederen en diensten aan te bieden tegen prijzen met zodanige aanduidingen dat de omzetbelasting niet in de prijzen zou zijn begrepen.” Uit dit artikel 38 kunnen we opmaken dat de prijs die aan particulieren wordt aangeboden altijd de prijs inclusief BTW moet zijn. Dit is zelfs verplicht en ook nog eens strafbaar als je het niet doet! Tweede verbeterpuntje voor Oseberg Publishing…